НОВО ИМЕ

21 януари 2019
НОВО ИМЕ

Повечето от вас може би не знаете колко "работно" и банално (за мен) заглавие беше "Veneta Rusinova's jewelry“. Нелеко за произнасяне, скучновато ( да не ми се сърдят колегите с подобни имена – знам каква мъка е да го измислиш!!! :)), с основен акцент върху моето име – нещо, което никога не ми е било приятно – всичко да се върти около мен.... А и истината е, че заслугите за каквотото и да е, никога не са само на един човек ( ако пък е така, то той си е за окайване, не за възхищение)... Не мога да ви опиша колко мрънкане и труд е понесъл съпругът ми, колко много дължа на приятели за оформлението на снимки, визитките, етикетите, логата; на вашите съвети и мнения, поръчки; все по-често - и за изработката на бижутата... мога да изброявам и още!

За жалост помненето и измислянето на имена не ми е никак силна страна. Във времето си мислех по въпроса все по-рядко и даже почти се бях примирила, че и това ще е от онези временни неща, които остават завинаги... Докато то се появи само и съвсем спонтанно... докато миех чиниите :D Защо и как се случи така просто не знам, но се радвам да ви го споделя с голямо вълнение:

НАТЮРЕЛ

Ако сте фен на бижутата ми, надявам се да прегърнете новото име със същото желание, с което аз го установявам на място на старото.

Вече ви подсказах какво го наложи, но не по-малко значение отдавам и на самата дума, така че обобщено казано, за мен Натюрел е:

  • дарба
  • почерк
  • красотата на всичко, което ни заобикаля
  • моят начин на изразяване, но също и вашият – на всички, които избирате тук своите бижута
  • повече от мен самата, защото всяко прекрасно нещо се случва винаги с помощта и на други

Само по себе си то няма да промени нищо, но се надявам, че ще подхожда повече на промените, които несъмнено ще се появяват. Междувременно може да бъдете сигурни в едно – както досега всяко бижу, което ще намирате тук, ще бъде сто процента ръчно изработено, с любов към детайлите, с грижа към всеки приятел и гост, с авторски дизайн в познатия ви вече натюрел.

Поздрави,

Венета


Ruse Art Project Bazaar
9 юни 2021

Базарът тази година ще се проведе на 26-27.06.21 г. ( събота и неделя) отново на горната палуба на р-нт Понтона на брега на р. Дунав, където русенци ще могат да се насладят на творенията на участващите автори.

прочети още

Скъпи приятели, във връзка с последните новини в България свързани с Ковид-19, малко информация и от мен: Продължавам да работя и изпращам поръчки и ще го правя докато има такава възможност. Аз съм здрава, с ограничени контакти, а бижутата, които пътуват към вас така или иначе винаги са били дезинфекцирани и почиствани преди доставка. Така е и сега. В ателието в момента няма посещения и може да разчитате, че бижутата ви не са пробвани от други хора ( макар че по принцип в такива случаи също се почистват след проба). Ако все пак имате притеснения и същевременно искате да зарадвате някого или себе си с нещо красиво, за да намалите досега с повече хора, може да поръчвате пратките си до автомат на куриерските фирми или до Ваш адрес. Специално при мен, по-евтина услуга до адрес предлагат Спиди - около 4,70 лв. за доставка с наложен платеж без значение от сумата. Бъдете здрави, спокойни и изпълнени с радост! С нетърпение очаквам да преминат извънредните мерки и се подготвям за срещите ни на живо! Поздрави, Венета

прочети още

- 25% до 20.12 или до изчерпване

прочети още

Елате да се видим! Поглезете себе си или изберете подарък за своя близка, елате просто да разгледате или да пробвате бижу, за което отдавна се чудите как стои... Подготвям ви два прекрасни следобеда посветени на красотата в уютната атмосфера на ателието.

прочети още
ЛЯТНО НАМАЛЕНИЕ
18 август 2019

30 и повече процента отстъпка на лятна колекция 2019

прочети още

Всички поръчки направени до обяд ( 12ч. ) на 21.12.2018г. ще бъдат изпратени с възможност да бъдат получени преди Рождество Христово. Поръчките направени след 12 ч. на 21.12.2018 г. ще пристигнат до вас в периода между Рождество и Нова година. Всички поръчки направени в периода 22.12.2018г. - 7.01.2019г. ще бъдат изпратени на 7.01.2019 г.

прочети още

Поръчвала съм кристалите им от много места, но откъдето и колкото и да поръчам, кристалите винаги пристигат опаковани по един и същ начин - ЕДИН ПО ЕДИН. Изключение правят единствено по-евтините им серии. От опита с тях знам, че не се надраскват лесно, затова не мисля, че причината другите да се опаковат поединично е крехкостта им. Смятам, че е любовта към това, което правиш, желанието да го правиш по най-добрия начин и уважението към клиента.

прочети още

Всички елементи са моделирани на ръка. Използвам инструменти за моделиране, но не употребявам калъпи, отливки или каквито и да е други оформящи способи. Придавам форма с ръцете си на всяко едно листенце поотделно и добавям при нужда светлосянка или друг нюанс. Според цветето добавям тичинки, които също правя на ръка от памучна нишка импрегнирана допълнително за водоустойчивост, здравина и твърдост.

прочети още

За нежни, ефектни и качествени бижута и аксесоари в сватбения ден използвам висококачествени материали - кристални перли Swarovski, сребърни елементи ( проба 925) / сребърни елементи с позлата, сребърна и посребрена тел, ръчно изработени цветя. Можете да избирате между колиета, обици, гривни, аксесоари за коса, комплекти.

прочети още
Сребро и лицензи
2 януари 2018

За мен винаги е било важно да мога да гарантирам на хората, че това, което получават, е точно онова, което виждат и четат в описанията.

прочети още

Бижутата от полимерна глина са устойчиви и имат дълъг живот. Притежават твърдост, известна пластичност и са много леки, което носи комфорт при използването им.

прочети още