НОВО ИМЕ

21 януари 2019
НОВО ИМЕ

Повечето от вас може би не знаете колко "работно" и банално (за мен) заглавие беше "Veneta Rusinova's jewelry“. Нелеко за произнасяне, скучновато ( да не ми се сърдят колегите с подобни имена – знам каква мъка е да го измислиш!!! :)), с основен акцент върху моето име – нещо, което никога не ми е било приятно – всичко да се върти около мен.... А и истината е, че заслугите за каквотото и да е, никога не са само на един човек ( ако пък е така, то той си е за окайване, не за възхищение)... Не мога да ви опиша колко мрънкане и труд е понесъл съпругът ми, колко много дължа на приятели за оформлението на снимки, визитките, етикетите, логата; на вашите съвети и мнения, поръчки; все по-често - и за изработката на бижутата... мога да изброявам и още!

За жалост помненето и измислянето на имена не ми е никак силна страна. Във времето си мислех по въпроса все по-рядко и даже почти се бях примирила, че и това ще е от онези временни неща, които остават завинаги... Докато то се появи само и съвсем спонтанно... докато миех чиниите :D Защо и как се случи така просто не знам, но се радвам да ви го споделя с голямо вълнение:

НАТЮРЕЛ

Ако сте фен на бижутата ми, надявам се да прегърнете новото име със същото желание, с което аз го установявам на място на старото.

Вече ви подсказах какво го наложи, но не по-малко значение отдавам и на самата дума, така че обобщено казано, за мен Натюрел е:

  • дарба
  • почерк
  • красотата на всичко, което ни заобикаля
  • моят начин на изразяване, но също и вашият – на всички, които избирате тук своите бижута
  • повече от мен самата, защото всяко прекрасно нещо се случва винаги с помощта и на други

Само по себе си то няма да промени нищо, но се надявам, че ще подхожда повече на промените, които несъмнено ще се появяват. Междувременно може да бъдете сигурни в едно – както досега всяко бижу, което ще намирате тук, ще бъде сто процента ръчно изработено, с любов към детайлите, с грижа към всеки приятел и гост, с авторски дизайн в познатия ви вече натюрел.

Поздрави,

Венета

Всички поръчки направени до обяд ( 12ч. ) на 21.12.2018г. ще бъдат изпратени с възможност да бъдат получени преди Рождество Христово. Поръчките направени след 12 ч. на 21.12.2018 г. ще пристигнат до вас в периода между Рождество и Нова година. Всички поръчки направени в периода 22.12.2018г. - 7.01.2019г. ще бъдат изпратени на 7.01.2019 г.

прочети още

Поръчвала съм кристалите им от много места, но откъдето и колкото и да поръчам, кристалите винаги пристигат опаковани по един и същ начин - ЕДИН ПО ЕДИН. Изключение правят единствено по-евтините им серии. От опита с тях знам, че не се надраскват лесно, затова не мисля, че причината другите да се опаковат поединично е крехкостта им. Смятам, че е любовта към това, което правиш, желанието да го правиш по най-добрия начин и уважението към клиента.

прочети още

Всички елементи са моделирани на ръка. Използвам инструменти за моделиране, но не употребявам калъпи, отливки или каквито и да е други оформящи способи. Придавам форма с ръцете си на всяко едно листенце поотделно и добавям при нужда светлосянка или друг нюанс. Според цветето добавям тичинки, които също правя на ръка от памучна нишка импрегнирана допълнително за водоустойчивост, здравина и твърдост.

прочети още

За нежни, ефектни и качествени бижута и аксесоари в сватбения ден използвам висококачествени материали - кристални перли Swarovski, сребърни елементи ( проба 925) / сребърни елементи с позлата, сребърна и посребрена тел, ръчно изработени цветя. Можете да избирате между колиета, обици, гривни, аксесоари за коса, комплекти.

прочети още
Сребро и лицензи
2 януари 2018

За мен винаги е било важно да мога да гарантирам на хората, че това, което получават, е точно онова, което виждат и четат в описанията.

прочети още

Бижутата от полимерна глина са устойчиви и имат дълъг живот. Притежават твърдост, известна пластичност и са много леки, което носи комфорт при използването им.

прочети още