Често задавани въпроси (FAQ)

?
От какъв материал са изработени бижутата?

Бижутата са изработени от полимерна глина - моделираща маса, която се пече и след изпичане се характеризира с относителна пластичност и висока здравина. Цветята и плодовете от полимерна глина са комбинирани със сребро с проба 925 и висококачествени мъниста.

?
Мога ли да разгледам бижутата на живо?

Бижутата се предлагат само онлайн с възможност за преглед при получаване. За повече снимки на конкретно бижу, моля, изпратете запитване.

?
Изработвате ли бижута по поръчка?

От две години не работя по поръчка, за да имам повече свобода, но съм насреща да обсъдя с вас и специалните ви потребности. Свободата се изразява и в това да излезеш от рамките си, когато усетиш, че трябва. 

?
Защо цената е такава?

Цената на бижутата се ИЗЧИСЛЯВА на база включените материали и консумативи, труд ( който далеч надхвърля самата изработка) и допълнителни разходи. Добавената стойност от емоцията и естетическата наслада, която носят, е подарък.

Ръчно изработените продукти като цяло не са продукт за масова употреба. Независимо от това, че са желани и търсени, те изискват изключително много време за изработка, специфични умения и ексклузивност. С уважение към вас, приятели и посетители на Натюрел, ще си позволя да цитирам мнението на Коко Шанел, което споделям и като потребител:
 
"Ръчно изработените неща са разкош и не е задължително всеки да ги притежава. Който иска да ги има, или трябва да заплати на майстора за труда, или да си ги направи сам."?
Може ли бижуто да се опакова като подарък?

Всякоръчно изработено бижу, което ще намерите в онлайн магазина, пристига опаковано в подаръчна кутийка завършена с панделка. Изключение правят някои по-едри и обемни бижута, които не могат да се поберат в нито един от шестте размера на кутийките, но тези бижута също пристигат в подаръчна опаковка ( текстилна торбичка).
Кутийките са брандирани и могат да се видят в снимките към продуктите.

?
Кога ще пристигне поръчката, която направих?

Бижутата се изпращат до 3 работни дни след заявяване на поръчка. За експресна доставка, моля, направете запитване. Можете да следите статуса на поръчката си в профила си в сайта, в случай че се регистрирате.

?
Мога да ли да получа поръчката си по-рано от предвидения срок за изпращане?

Старая се да поддържам бързина и гъвкавост на услугата, така че по принцип е възможно. За по-голяма сигурност и уточняване на възможностите, може да ми се обадите на посочения телефонен номер за връзка.

?
Мога ли да получа поръчката си лично без да използвам услугата на куриер?

Засега такава възможност не е предвидена.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас