Цени

18 май 2024
Цени

Скъпи приятели,
от началото на 2024 ч., след неколкократно поскъпване на основни суровини и услуги в изработката на бижутата ми, се наложи решението да вдигна чувствително цените.

Увеличението ще ми даде възможност и да поддържам дадени модели в наличност като същевременно продължавам да ги допълвам с нови, а също и да продължа да подобрявам уменията си, продуктите и услугата.

Дълго се колебах дали да навлизам в повече детайли, но тъй като за мен това пространство е много повече от работа или бизнес, а вие много повече от клиенти, реших, че искам да го направя.

Както знаете, финансовата ситуация в България се промени значително през последните 4 години, но особено през изминалите две. За мен този период на назряваща финансова криза и инфлация съвпадна с осиновяването на двете ни деца - момиченце на 5 г. и момченце на 8 г.
Ако сте родители, можете да предположите, че фокусът ми се обърна изцяло в тяхна посока.
Със съпруга ми започнахме да влагаме всички усилия, за да изградим взаимоотношенията си с тях и да им помогнем да минат през един нелек път на адаптация към огромните промени в живота им.

Натюрел остана на заден план и аз признавам, че наистина изпуснах положението.

Обичам създаването на бижута и имам естествен и непрекъснат стремеж към подобряване на уменията си за моделиране, но моята работа изисква доста повече. За да успявам с времето, а и при стреса през който преминах - започнах да пренебрегвам бизнес планирането и анализа, маркетинга и ред други значими дейности. Така през декември 2023 се докарах до свръхизтощение - за пръв път за да успея да посрещна фирмените разходи, ми се наложи да работя почти денонощно. Поръчките надвишаваха възможностите ми, но приходите не бяха достатъчни.

Знаех, че съм изпуснала поне две вълни на повишение на цените, но бях останала в затъмнение относно колко точно съм затънала. Имах цени повишавани едва веднъж с по 2 лв. от 2016 г. насам, докато осигуровките, материалите, цените на услугите, които потребявам, се бяха покачили значително, както знаете. Ясно беше, че не мога да продължавам така.

Затова през януари тази година направих необходимия план и сметки и въпреки притесненията си, взех решението да повиша цените на бижутата до нивото, което виждате към днешна дата.
Осъзнавам, че за някои ще е шок, други ще бъдат възмутени, трети няма да могат да си позволят новите цени..., но същевременно за мен е невъзможно да не го направя. 
Както написах по-горе, тази промяна ще ми даде възможността да ви предложа повече и въпреки страховете, които имам, всъщност съм развълнувана за този нов натюрелски сезон.

Благодаря на всички за подкрепата и разбирането!

Венета


Весели празници!
23 декември 2022

Благодаря ви, че ме направихте част от празниците си и даровете за своите най-близки!

прочети още
Празнично намаление
16 декември 2022

Скъпи приятели, благодаря на всички, които и сега, и през останалото време на годината избирахте бижутата Натюрел!

прочети още
Майчинство
1 октомври 2022

От 15 септември 2022 се налага да продължа работа с ограничено работно време, тъй като излизам по майчинство.

прочети още
Празнично намаление
18 декември 2021

Благодаря ви за подкрепата, доверието и най-вече за прекрасните емоции, с които откликвате на сътвореното от мен! И така, ако закъснявате с подаръците или сте изпуснали желаното, приемете отсъпката от 30 % като комплимент от мен. А догодина, да се надяваме - повече :)

прочети още

Всички поръчки направени до 15 ч. на 22.12.2021г. ще бъдат изпратени с възможност да бъдат получени преди Рождество Христово. Моля, имайте предвид, че Спиди и Еконт ще работят на 23.12 през целия ден и на 24.12 до 13 ч.

прочети още
Ruse Art Project Bazaar
9 юни 2021

Базарът тази година ще се проведе на 26-27.06.21 г. ( събота и неделя) отново на горната палуба на р-нт Понтона на брега на р. Дунав, където русенци ще могат да се насладят на творенията на участващите автори.

прочети още

Скъпи приятели, във връзка с последните новини в България свързани с Ковид-19, малко информация и от мен: Продължавам да работя и изпращам поръчки и ще го правя докато има такава възможност. Аз съм здрава, с ограничени контакти, а бижутата, които пътуват към вас така или иначе винаги са били дезинфекцирани и почиствани преди доставка. Така е и сега. В ателието в момента няма посещения и може да разчитате, че бижутата ви не са пробвани от други хора ( макар че по принцип в такива случаи също се почистват след проба). Ако все пак имате притеснения и същевременно искате да зарадвате някого или себе си с нещо красиво, за да намалите досега с повече хора, може да поръчвате пратките си до автомат на куриерските фирми или до Ваш адрес. Специално при мен, по-евтина услуга до адрес предлагат Спиди - около 4,70 лв. за доставка с наложен платеж без значение от сумата. Бъдете здрави, спокойни и изпълнени с радост! С нетърпение очаквам да преминат извънредните мерки и се подготвям за срещите ни на живо! Поздрави, Венета

прочети още

- 25% до 20.12 или до изчерпване

прочети още

Елате да се видим! Поглезете себе си или изберете подарък за своя близка, елате просто да разгледате или да пробвате бижу, за което отдавна се чудите как стои... Подготвям ви два прекрасни следобеда посветени на красотата в уютната атмосфера на ателието.

прочети още
ЛЯТНО НАМАЛЕНИЕ
18 август 2019

30 и повече процента отстъпка на лятна колекция 2019

прочети още
НОВО ИМЕ
21 януари 2019

Повечето от вас може би не знаете колко "работно" и банално (за мен) заглавие беше "Veneta Rusinova's jewelry“. Нелеко за произнасяне, скучновато ( да не ми се сърдят колегите с подобни имена – знам каква мъка е да го измислиш!!! :)),

прочети още

Всички поръчки направени до обяд ( 12ч. ) на 21.12.2018г. ще бъдат изпратени с възможност да бъдат получени преди Рождество Христово. Поръчките направени след 12 ч. на 21.12.2018 г. ще пристигнат до вас в периода между Рождество и Нова година. Всички поръчки направени в периода 22.12.2018г. - 7.01.2019г. ще бъдат изпратени на 7.01.2019 г.

прочети още

Поръчвала съм кристалите им от много места, но откъдето и колкото и да поръчам, кристалите винаги пристигат опаковани по един и същ начин - ЕДИН ПО ЕДИН. Изключение правят единствено по-евтините им серии. От опита с тях знам, че не се надраскват лесно, затова не мисля, че причината другите да се опаковат поединично е крехкостта им. Смятам, че е любовта към това, което правиш, желанието да го правиш по най-добрия начин и уважението към клиента.

прочети още

Всички елементи са моделирани на ръка. Използвам инструменти за моделиране, но не употребявам калъпи, отливки или каквито и да е други оформящи способи. Придавам форма с ръцете си на всяко едно листенце поотделно и добавям при нужда светлосянка или друг нюанс. Според цветето добавям тичинки, които също правя на ръка от памучна нишка импрегнирана допълнително за водоустойчивост, здравина и твърдост.

прочети още

За нежни, ефектни и качествени бижута и аксесоари в сватбения ден използвам висококачествени материали - кристални перли Swarovski, сребърни елементи ( проба 925) / сребърни елементи с позлата, сребърна и посребрена тел, ръчно изработени цветя. Можете да избирате между колиета, обици, гривни, аксесоари за коса, комплекти.

прочети още
Сребро и лицензи
2 януари 2018

За мен винаги е било важно да мога да гарантирам на хората, че това, което получават, е точно онова, което виждат и четат в описанията.

прочети още

Бижутата от полимерна глина са устойчиви и имат дълъг живот. Притежават твърдост, известна пластичност и са много леки, което носи комфорт при използването им.

прочети още