Защо Сваровски?

26 юли 2018
Защо Сваровски?

Онези, които следят работата ми, знаят, че често избирам кристалите и перлите на Сваровски за своите бижута.

Марката Сваровски отдавна събира много противоречиви мнения. От една страна почитателите на блясъка са влюбени в изящните кристалчета, докато от друга страна се коментира цената на продукта като неоправдана.

Ясно ви е, че щом ги използвам, значи ги харесвам. Аз, обаче, не съм привлечена от точно от блясъка им. Не, че не смятам, че той е важен за едно изящно бижу... Но това, с което най-вече Сваровски ме спечелиха е отношението им към своя продукт, което споделям.

 

Търся редовно нови материали. Някои онлайн, но също и на живо. По-големите вериги за материали са ми познати, както и някои складове. Вече не ми прави такова впечатление, но в началото не спирах да се удивлявам как е възможно да се премятат с такава лекота нанизи с мъниста. Стотици пъти тези мъниста са били трупани едно върху друго, изпускани, складирани по небрежен начин, така че докато стигнат от производителя им до вашето бижу те вече са надраскани и износени. Това важи за всички мъниста, а при полускъпоценните камъни понякога забелязвам и избеляване, което също е резултат от неправилно стопанисване ( понякога и от качеството на камъните изначално). Това, често не се забелязва веднага, но ако вземете един наниз и го сложите до бижу в реномирана бижутерия, където са използвани също полускъпоценни камъни и стъкло, веднага ще видите разликата.

 

Ето защо Сваровски ми направиха  впечатление. Поръчвала съм кристалите им от много места ( всички имат сертификат и са официални представители на Сваровски като някои фирми са български, а други - не), но откъдето и колкото и да поръчам, кристалите винаги пристигат опаковани по един и същ начин - ЕДИН ПО ЕДИН. Изключение правят единствено по-евтините им серии. От опита с тях знам, че не се надраскват лесно, затова не мисля, че причината другите да се опаковат поединично е крехкостта им. Смятам, че е любовта към това, което правиш, желанието да го правиш по най-добрия начин и уважението към клиента.

Освен че харесвам този аспект от работата им, не мога да отрека, че са помислили и за други неща, които са много важни за мен:

  • Винаги има поне по 3-4 размера от вид. Това ми дава възможност да персонализирам бижутата според вкуса на всеки. Освен това употребата на едно място на няколко различни размера от един и същи вид, придава дълбочина и финес на бижуто.
  •  Прекрасна гама от цветове и нюанси
  •  Изключително фина изработка - Това, което винаги ще отличава доброто качество от посредствеността, е вниманието към детайлите. Всички сме виждали имитации на маркови дрехи ( и тук имам предвид онези марки, които са се доказали с качеството си). Вярно е, че има и много добри имитации, но основното, по което можеш да ги разпознаеш е изпълнението - качеството на материите, на шевовете, копчетата, вътрешнните ръбове... дребни на глед неща, които обаче взети заедно придават облика.

 

В заключение, трябва да кажа, че напълно разбирам онези хора, които казват, че за тях марката няма значение. За мен също е така и ако по някаква причина Сваровски променят досегашната си политика на работа и качество, не бих ползвала продуктите им.

 

Накрая искам да споделя с вас някои чести възражения за бижутата със Сваровски, на които съм попадала и които може да ви помогнат, когато правите избор:

1. "Бижуто ми не е оригинал на Сваровски"

 Сваровски имат своя серия готови бижута, но предлагат кристалите и като материал за изработка. Затова, когато купувате бижута с кристали или перли Сваровски, не забравяйте, че е възможно то да е с оригинални кристали, но да е изработено от друга фирма/ марка.  Качеството на едно готово бижу, зависи от производителя му и колкото и да е добър кристала, той не е изцяло определящ за качеството на крайния продукт.

 

2. "Бижуто ми се разлепи"

Част от кристалите се лепят и от опит знам, че има ли лепило, има и проблем. На пазара съществуват изключително здрави лепила, но отлепяне винаги е възможно, особено когато говорим за редовно ползване на едно изделие във всякакви условия. Вечно лепило просто няма, но понякога употребата му е неизбежна. Затова, ако искате нещо по-трайно, най-добре изберете модел без лепило.

 

3. "Бижуто ми изисква голяма поддръжка"

Всяко хубаво нещо се нуждае от поддръжка. Често забравяме това, защото искаме и свикнахме нещата да се случват бързо. Затова и ползваме опаковките за еднократна употреба; материите, които не се мачкат; социалните мрежи за комуникация... Но все пак всички ще признаем, че порцелановите и стъклени съдове, естествените материи и срещите на живо, макар и да изискват повече от нас, просто си заслужават.


Цени
18 май 2024

Скъпи приятели, от началото на 2024 ч., след неколкократно поскъпване на основни суровини и услуги за изработката на бижутата, се наложи решението да вдигна чувствително цените.

прочети още
Весели празници!
23 декември 2022

Благодаря ви, че ме направихте част от празниците си и даровете за своите най-близки!

прочети още
Празнично намаление
16 декември 2022

Скъпи приятели, благодаря на всички, които и сега, и през останалото време на годината избирахте бижутата Натюрел!

прочети още
Майчинство
1 октомври 2022

От 15 септември 2022 се налага да продължа работа с ограничено работно време, тъй като излизам по майчинство.

прочети още
Празнично намаление
18 декември 2021

Благодаря ви за подкрепата, доверието и най-вече за прекрасните емоции, с които откликвате на сътвореното от мен! И така, ако закъснявате с подаръците или сте изпуснали желаното, приемете отсъпката от 30 % като комплимент от мен. А догодина, да се надяваме - повече :)

прочети още

Всички поръчки направени до 15 ч. на 22.12.2021г. ще бъдат изпратени с възможност да бъдат получени преди Рождество Христово. Моля, имайте предвид, че Спиди и Еконт ще работят на 23.12 през целия ден и на 24.12 до 13 ч.

прочети още
Ruse Art Project Bazaar
9 юни 2021

Базарът тази година ще се проведе на 26-27.06.21 г. ( събота и неделя) отново на горната палуба на р-нт Понтона на брега на р. Дунав, където русенци ще могат да се насладят на творенията на участващите автори.

прочети още

Скъпи приятели, във връзка с последните новини в България свързани с Ковид-19, малко информация и от мен: Продължавам да работя и изпращам поръчки и ще го правя докато има такава възможност. Аз съм здрава, с ограничени контакти, а бижутата, които пътуват към вас така или иначе винаги са били дезинфекцирани и почиствани преди доставка. Така е и сега. В ателието в момента няма посещения и може да разчитате, че бижутата ви не са пробвани от други хора ( макар че по принцип в такива случаи също се почистват след проба). Ако все пак имате притеснения и същевременно искате да зарадвате някого или себе си с нещо красиво, за да намалите досега с повече хора, може да поръчвате пратките си до автомат на куриерските фирми или до Ваш адрес. Специално при мен, по-евтина услуга до адрес предлагат Спиди - около 4,70 лв. за доставка с наложен платеж без значение от сумата. Бъдете здрави, спокойни и изпълнени с радост! С нетърпение очаквам да преминат извънредните мерки и се подготвям за срещите ни на живо! Поздрави, Венета

прочети още

- 25% до 20.12 или до изчерпване

прочети още

Елате да се видим! Поглезете себе си или изберете подарък за своя близка, елате просто да разгледате или да пробвате бижу, за което отдавна се чудите как стои... Подготвям ви два прекрасни следобеда посветени на красотата в уютната атмосфера на ателието.

прочети още
ЛЯТНО НАМАЛЕНИЕ
18 август 2019

30 и повече процента отстъпка на лятна колекция 2019

прочети още
НОВО ИМЕ
21 януари 2019

Повечето от вас може би не знаете колко "работно" и банално (за мен) заглавие беше "Veneta Rusinova's jewelry“. Нелеко за произнасяне, скучновато ( да не ми се сърдят колегите с подобни имена – знам каква мъка е да го измислиш!!! :)),

прочети още

Всички поръчки направени до обяд ( 12ч. ) на 21.12.2018г. ще бъдат изпратени с възможност да бъдат получени преди Рождество Христово. Поръчките направени след 12 ч. на 21.12.2018 г. ще пристигнат до вас в периода между Рождество и Нова година. Всички поръчки направени в периода 22.12.2018г. - 7.01.2019г. ще бъдат изпратени на 7.01.2019 г.

прочети още

Всички елементи са моделирани на ръка. Използвам инструменти за моделиране, но не употребявам калъпи, отливки или каквито и да е други оформящи способи. Придавам форма с ръцете си на всяко едно листенце поотделно и добавям при нужда светлосянка или друг нюанс. Според цветето добавям тичинки, които също правя на ръка от памучна нишка импрегнирана допълнително за водоустойчивост, здравина и твърдост.

прочети още

За нежни, ефектни и качествени бижута и аксесоари в сватбения ден използвам висококачествени материали - кристални перли Swarovski, сребърни елементи ( проба 925) / сребърни елементи с позлата, сребърна и посребрена тел, ръчно изработени цветя. Можете да избирате между колиета, обици, гривни, аксесоари за коса, комплекти.

прочети още
Сребро и лицензи
2 януари 2018

За мен винаги е било важно да мога да гарантирам на хората, че това, което получават, е точно онова, което виждат и четат в описанията.

прочети още

Бижутата от полимерна глина са устойчиви и имат дълъг живот. Притежават твърдост, известна пластичност и са много леки, което носи комфорт при използването им.

прочети още